PRAKTISK INFO

Ett år med Jesus. Förändras. Förändra.


Vad innebär Transform i praktiken?

Transform är en lärjungaskola i hjärtat av Petrus församling. Det betyder att lärjungaskolan finns så nära en församlingsmedlems vardag som möjligt. Det är mitt i det liv Gud har gett oss, som vårt beslut att följa Jesus kan ta form. Det är där vi är tänkta vara salt och ljus i den här världen. 

Tanken med Transform är att det ska finnas så nära en församlingsmedlems vardag som möjligt. I praktiken består Transform av två vardagar i veckan vilket gör det möjligt att kombinera Transform med studier eller deltidsjobb – något vi också uppmuntrar till.

Under de här dagarna får du bland annat ta del av undervisning som inspirerar och utmanar, vara en del av en smågrupp, omsätta undervisningen i praktik, leva i bön och bibelläsning tillsammans och dela liv med andra som längtar efter mer av Jesus. Genom praktiskt tjänande i församlingen får du också en fantastisk möjlighet att vandra nära en ledare i Petrus församling och på ett väldigt konkret sätt stiga in i ledarskap. Vi lagar också lunch tillsammans och ordnar olika sociala evenemang som spelkvällar och middagar.

Under året kommer vi också att åka på retreater och göra studiebesök till olika gemenskaper utanför vår egen. Vi deltar också i olika uppgifter på församlingens egna evenemang som församlingshelger och Disciple-konferensen. Som en avslutning på året kommer vi att åka iväg på en kort missionsresa där vi får en chans att upptäcka något nytt och göra en konkret skillnad i andra människors liv. Resemålet bestäms under året. Tidigare år har vi varit i England, Skandinavien och Rumänien.

Innehållet på Transform

I planen för Transform har vi försökt samla de bästa och viktigaste insikterna vi fått som församling under fyra rubriker:

MIN VÄRLDSSYN – Bibeln & Teologi

Guds plan för vår värld och min plats i den. Hur kan jag förstå Bibeln? Hur ser ett liv ut som bygger på Gud?

MITT LIV – Karaktär & Lärjungaskap

Min identitet, mina gåvor och kallelser. Vad är jag bra på? Vad är jag mindre bra på? Hur följer jag Jesus i mitt liv?

MITT INFLYTANDE – Ledarskap

Att leda mig själv och andra. Vem är jag som ledare? Hur ser det ut att leda gemenskaper? Hur gör jag lärjungar?

MITT UPPDRAG – Mission

Det glada budskapet. Hur kan jag berätta om Jesus i denna tid? Hur demonstrerar jag att Guds rike är nära?

Med hjälp av de här ämnesområdena vill vi formas till att bli mera lika Jesus. Vi vill växa som människor, lärjungar och ledare som breder ut Guds rike i vår omgivning. Att lära känna Jesus betyder också att lära känna sig själv bättre. Under året funderar vi på vem Gud skapat oss till och vi upptäcker tillsammans de gåvor och talanger han gett oss.

Vad kostar Transform?

Transform lärjungaskola kostar 1440€ och betalas i rater i början av vårterminen och höstterminen eller enligt överenskommelse.

I priset ingår mat under Transformdagarna, material, resor inom Finland, konferens biljetter samt retreater och läger under året.
Missionsresan ingår inte i priset och kommer att finansieras genom kursens egen fundraising.

Gud har lovat att försörja oss med det vi behöver (Matt 6:25-34). Ifall ekonomin skulle visa sig vara den enda orsaken att du tvekar med att delta så hör av dig till någon av ledarteamet, så diskuterar vi saken och försöker hitta en lösning. Du kan också be någon att sponsorera ditt år på lärjungaskolan. Vi vet att du gör en stor satsning och investering i din framtid genom att gå året och vi vill gärna hjälpa dig så gott vi kan med att din vardag ska fungera medan du går Transform.

 

Boende

De som går lärjungaskolan förväntas ordna boende själv. Undervisningen kommer att hållas (mestadels) i Petrus Församlings utrymmen i Petruskyrkan, Skogsbäcksvägen 15. Ett bra tips är att höra dig för med andra som kommer att gå lärjungaskolan eller med församlingsmedlemmar i Petrus församling om möjligheter att flytta in i boendekollektiv. Här kan också ledarteamet vid behov hjälpa dig vidare.

Vi behåller rättigheten till ändring.